Авточасти и автоаксесоари

0889 889 272

promotion nspauto

Събота, 30 Август 2014 01:13

Ferrari 458 Speciale 2014

  За всеки автомобилен фен Ferrari е нещо специално. Но сега имаме автомобил, който е нещо повече от това – той е… Speciale.

  Това, което го прави специален е технологичната система, използвана и внедрена в новия автомобил. Казано с други думи, Ferrari 458 Speciale е стъпка напред в развитието на компанията, която иначе е доста консервативна на пръв поглед.

  Годините, прекарани в доминация на шампионатите във F1 дават отражение и на този, иначе типичен за италианската компания автомобил.

  Що се отнася до софтуера, заложен в новия автомобил, от компанията уверяват, че той е създаден, за да бъде колата по-стабилна и дори да се “нагажда” към управлението на самия шофьор.

  8-цилиндровият двигател на Ferrari 458 Speciale е с директно впръскване на горивото, имащ алуминиеви блок и глава. Той е 32-клапанов с два горно разположени вала, а вместимостта му е от 4.5 литра.

  Ferrari 458 е със задно задвижване, като двигателят е разположен в средната част на автомобила. Излишно е да се подчертава, както и при други подобни автомобили, че Speciale е с две врати и има място за двама пасажери.

  Двигателят на новия автомобил е с мощност от 597 к.с., които се достигат при 9000 оборота. Управлението на Speciale е автоматична, като трансмисията е 7-степенна, с двоен съединител.

  Ferrari 458 Speciale достига 100 км./ч. за малко над 3 секунди, а от пълен покой автомобилът изминава 500 метра за 11 секунди.

  Разходът на гориво на колата е 18.08 литра в градски условия и 10.7 в извънградски при 100 км. пробег.

  В крайна сметка подобен автомобил наистина се оказва специален, по-скоро за неговите водачи, отколкото за останалите. Защото, за да разберете колко много са напреднали от Ferrari, трябва да “подкарате” поне веднъж Speciale, а не да констатирате създаването на поредното “червено конче”.

  На тези които са готови да отделят 298 000 $ за Ferrari 458 Speciale трябва искрено да се завижда, защото в този автомобил по един перфектен начин се съчетават традиции и новаторство.

  Още в тази категория: « McLaren 12C Coupe 2014 Volkswagen e-Golf 2015 »

  Автоаксесоари

  saitbg.com

  С подкрепата на Сайт БГ изработка и сео оптимизация на сайтове.

  Съдържанието на сайта за авточасти е защитено с Google Publisher.
  Използването на материали се разрешава само при поставяне на линк към nspauto.com.