Авточасти и автоаксесоари

0889 889 272

promotion nspauto

Събота, 28 Февруари 2015 09:41

5 прилики и разлики между транспорта и технологиите в миналото и днес

  Възходът на широко разпространени и надеждни системите за масов превоз е обща тема, която става известна от множество интервютата.

  1.Появата на първите транспортни средства за обществен превоз

  Преди 1980 г., когато автобусът е все още заклеймяван като нещо работещо за благото на цялото общество, защото повечето хора не ползвали лични коли, то малко по-късно през през 1970 и в 1980 г., нещата започват да се променя като се модернизират. Системите за транзит, разширени методики, а след това и съвременни леки железопътни системи, могат да се движат голям брой от хора, на по-дълги разстояния и далеч по-бързо. Такива системи за превоз се появили първо в Европа и Азия, но самият преход и разитието им изисквали цели десетилетия.

  2. Таксито майка

  Родителското транспортиране на тийнейджърите е още една причина, много млади хора на разстояние да получават лиценза си или така мечтания автомобил. От гледна точка на младия човек, това прави добро впечатление. Защо тогава да платите за сметка на такси или шофьор, който кара вашия собствен автомобил, когато родителите ви ще ви закарат, където пожелаете.

  3. Всичко транзит

  Все повече млади хора, съчетават масов транспорт с ходене, тичане, колоездене и дори каране на скейтборд, вместо коли, за да се придвижва. Има все повече велосипеди, много от които се въртят на педали и са предвидени именно за градски транспорт. Оказва се обаче, че всяка трета жена на велосипед, не е запалена от велосипедистите.

  Освен това, младите хора са в състояние да използват своите смартфони или таблети дори за автостоп, повикване на такси или обаждане на приятел, за да ги закара до желаното място.

  4. Високата цена на шофиране, плюс скуката от него

  Притежаването на автомобил днес не е евтино, или поне не толкова евтино, колкото беше. Обратно през 1984 г., беше възможно да се похарчат до хиляда лева или долара за автомобил, а днес цената на газта е най-изгодния вариант.

  5. Коефициентът на телефона

  И накрая, това най-ново поколение млади потенциални водачи в периода на фрапиращи разлики може да си представи разликата от това да се возиш на градския транспорт, да имаш личен автомобил, при това с шофьор за него и да направи съпоставката на нуждата от колите днес с необходимостта от смартфони и таблети.

  И докато една кола е в състояние да дари свободата за придвижване на дълги разстояния и без много усилия, то, модерния мобилен телефон или друга джаджа, интернет и мигновената възможност за свързаност даряват останалата нужда от лично пространство. Последната е именно във възможността от всякъде да повикаш такси или да научиш къде точно се намираш, за да се обадиш на приятел.

  Още в тази категория: « Porsche Panamera S E-Hybrid 2014

  Автоаксесоари

  saitbg.com

  С подкрепата на Сайт БГ изработка и сео оптимизация на сайтове.

  Съдържанието на сайта за авточасти е защитено с Google Publisher.
  Използването на материали се разрешава само при поставяне на линк към nspauto.com.